stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20350
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

En Euro tarief van De Lijn verdwijnt

Nieuws
Brugge, maandag 5/3/2007. Vanaf 16 maart verdwijnen de tweerittenkaarten met het n euro tarief op de Brugse bussen. Die goedkope tickets maakten sinds 2004 nochtans het hart uit van het plan, waarmee de Stad Brugge en de Lijn het openbaar vervoer als alternatief voor de auto in de stad promootten. In 2006 gebruikten dubbel zoveel mensen het tarief.

Binnen enkele maanden wordt dit plan gevalueerd, maar vanaf 16 maart wordt al een wijziging ingevoerd, waardoor enkel nog de tienrittenkaart wordt verkocht op de bus. De tweerittenkaart valt uit de boot.

Dergelijke veranderingen worden niet altijd op luid applaus onthaald, maar toch is afdelingshoofd marketing en communicatie van de Lijn, Yvan Bellaert, er vrij gerust in.

Om de busgebruiker op de hoogte te brengen van deze wijziging, wordt een communicatieplan opgezet. De centrale boodschap is: 'Hou halt bij het juiste tarief.' Daarmee verwijzen ze enerzijds naar het n euro tarief maar ook naar de mogelijkheid om voor 80 cent voor korte afstand te reizen.

(SDG-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com