stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20370
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Vaudeville rond Toyo Ito paviljoen in Villa politica op één


Brugge, woensdag 7/3/2007. De vaudeville rond het Toyo Ito paviljoen op de Burg komt deze middag ter sprake in de nationale politieke rubriek "Villa politica" op om 15 uur op één. Dat heeft uiteraard alles te maken met de beslissing van Vlaams minister Dirk Van Mechelen, om het monument van Brugge 2002 te beschermen.

Moeial?

Burgemeester Patrick Moenaert reageerde uitermate verbolgen op die beslissing "die het lokale niveau belet om beslissingen uit te voeren die op democratische wijze zijn genomen tijdens de laatste zitting van de gemeenteraad. Die besliste, met enkel vanwege Vlaams Belang onthouding, tot ontmanteling van het paviljoen met het oog op een nieuwe, kwalitatieve hedendaagse invulling." Moenaert ging zover Van Mechelen terzake als een "moeial" te bestempelen.

Tegen zijn partij in

Van Mechelen besliste zoals bekend zelfs tegen zijn eigen Brugse partijgentoten in. In Brugge stemden schepen van ruimtelijke ordening en huisvesting Mercedes Van Volcem en de rest van de VLD raadsleden unaniem voor het opdoeken van het bouwwerk, dat in Brugge reeds jaren voor meer dan een beetje controverse zorgt. Het is helemaal geen geheim, dat de Brugse VLD het monument nooit echt een groot hart heeft toegedragen. En nu is de discussie klaarblijkelijk naar Brussel overgewaaid...

(FN-Eigen berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com