stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20411
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Maart is de maand van de netheid in Sint Jozef


Brugge, zondag 11/3/2007. Zoals ieder jaar is maart de maand van de netheid in het stad Brugge. Buurtwerk Sint Jozef draagt ook dit jaar weer haar steentje bij tijdens deze jaarlijkse themamaand.

Zo is er in elke klas van de beide basisscholen een ambassadeur van de netheid gekozen en knutselen de kinderen er leuke dingen rond het thema.
De speelpleinwerking brengt een bezoek aan de kringloopwinkel om te zien dat niet alles zomaar weg gegooid hoeft te worden. Daaraan gekoppeld maken ze een modeshow met vuilniszakken en afval.

Dagcentrum de Schoor heeft de effectieve opkuis van een aantal straten in het centrum van de wijk voor haar rekening genomen.

VZW Oranje zal rond hun eigen dagcentrum een aantal straten helemaal opkuisen.
Teenmachine heeft er voor gezorgd dat het Ghandiplein en zijn directe omgeving er proper bij ligt.

De bibliotheek maakt een speciale hoek over het thema netheid en de kunstwerken van de scholen zullen er ook te zien zijn.

De Garve nodigt 2 ambassadeurs van de netheid uit om te vertellen hoe je afval moet sorteren.

Op maandag 19 maart om 14.00 uur op het kerkplein een apotheose rond van het project georganiseerd samen met de twee basisscholen de Pannebeke en de Komme. Er zullen dan allerhande activiteiten plaats vinden om iedereen van de wijk te overtuigen hoe belangrijk het is om in een propere buurt te leven.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com