stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20428
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Fietsenrekken in Sint-Jacobsstraat vormen gevaar voor voetgangers


Brugge, maandag 12/3/2007. De handelaars van de Sint-Jacobsstraat zijn een beetje ongelukkig over een gevaarlijke situatie, ter hoogte van de Republiek en cinema Lumière. Daar worden vaak een te groot aantal fietsen geparkeerd in en rond de fietsenrekken. Die rekken staan er sinds de herinrichting van de straat en zorgen er nu voor dat voetgangers vaak gedwongen worden, om op straat te lopen, met alle gevolgen van dien.

"Het succes van het evenement Cinema Novo, waar dagelijks vele honderden Bruggelingen op af komen, brengt de voorbije dagen nog extra beweging in de over het algemeen al drukke fietsstraat, waardoor de kwestie nog prangender wordt, maar reeds op een doordeweekse dag stellen de problemen zich," zegt François Beylemans van de Handelsgebuurtekring Sint-Jakobsstraat De Bietjes.

Politieoptreden?

Over de kwestie is reeds overleg gevoerd met het stadsbestuur, maar alternatieven liggen niet zomaar voor het rapen. "Toch is het zo dat de veiligheid uiteraard primeert en ik heb mijn diensten reeds de opdracht gegeven de kwestie ter plaatse te gaan onderzoeken. Daaruit is gebleken dat heel wat jongeren hun fiets, als er geen plaats meer is in de rekken, zomaar in het wilde weg de fiets achterlaten, en dat kan uiteraard niet. Ik hoop dan ook de discipline te mogen verwachten van de jeugd, om te respecteren wat er staat aan fietsenrekken," zegt schepen van openbare werken Jean-Pierre Vanden Berghe(CD&V). "Er is daar geen ruimte voor extra duostaanders, dus zal ik nu de burgemeester vragen, om in overleg met de politie maatregelen te nemen tegen het foutief achterlaten van de fietsen."

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com