stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20520
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Opnames In Bruges bijna rond

Nieuws
Brugge, maandag 19/3/2007. De opnames van de film "In Bruges" zijn bijna rond. Het grootste Hollywoodcirkus dat ooit onze stad aandeed, staat op vertrekken, met een zeer goed gevoel vanbinnen. Volgens producer Graham Broadbent van Blueprint Pictures is Brugge "een voorbeeldige stad om een film in te schieten: de medewerking van het stadsbestuur, het Brugse Film Office en de stadsdiensten was buitengewoon, en ook de Bruggelingen hebben tijdens de opnames zeer goed meegewerkt en meer dan het nodige begrip opgebracht voor de filmopnames: zelfs bij nachtopnames bijvoorbeeld, waren er bijzonder weinig klachten."

Prachtlocatie

"Een film opnemen in Brugge is veel makkelijker dan bijvoorbeeld in Londen of New York: de schaal van de stad is werkbaarder... Ik denk dat er, nu Brugge een klaarblijkelijk goed werkend Film Office heeft, dat er nog films hier zullen worden opgenomen. Voor historische films is dit uiteraard een droomlocatie. Je mag hier op elke hoek van welke straat dan ook een camera neerzetten, en de stad ziet er prachtig uit," zegt Broadbent. "Ik hoop hier ooit eens wat tijd te kunnen spenderen zonder hier te moeten werken."

Bij de meeste opnames toonden nogal wat stadsgenoten interesse voor wat er gebeurde, maar nooit gingen ze klaarblijkelijk te ver in hun pogingen om wat van sterren als Colin Farrell, Brendan Gleeson en enfent terrible Fiennes te zien te krijgen.

Weer

"Ook de tijdskeuze, van februari tot maart was uitstekend, want het was vrij rustig in de stad, wat het filmen gemakkelijker maakte. Maar één dag viel het weer tegen: vorige week hadden we vrachtwagens vol met regenmachines uit Engeland laten overkomen, om tegen de grijze winterlucht te filmen, maar dan was het toch wel drie dagen volop zon zeker... Dus hebben we het script wat moeten bijsturen. Wie rekent daar nu op, ik dacht dat het hierook Engels weer was."

Britse keuken

De catering van de volledige film werd overigens volledig verzorgd door een Brits bedrijf, wat bij Brugse restauranthouders wel wat wrevel veroorzaakte, maar toch vond de crew vaak wel wat tijd tussendoor om ook de Brugse restaurants te bezoeken. De Stove en De Republiek waren daarbij favoriet... Die restaurants werden wel vaak bezocht op uren at de normale restaurantgangers en cafébezoekers al lang naar huis waren, waardoor de crew zonder al teveel bekijks een hapje kon nuttigen.

Halfweg

De acteurs vertrekken dus volgende week weer naar huis, maar producer Graham Broadbent heeft nog een goed halfjaar te gaan voor de montage, de marketing en uiteindelijk de release. De film zal begin 2008 ook in Brugge in wereldpremière gaan, simultaan met Londen.

(FN-Op locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com