stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20667
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Concerti Vocali in Sint-Salvator: vocale hoogvlieger


Brugge, zaterdag 31/3/2007. De kille Brugse kathedraal was vrijdagavond allerminst een beletsel voor de vele aanwezigen om te genieten van een hartverwarmend concert.

Het Octopus Kamerkoor o.l.v. Bart Van Reyn, het Junges Vokalensemble Hannover o.l.v.Klaus–Jürgen Etzold en Ignace Michiels op het orgel lieten horen dat muziek echt voor verhitting kan zorgen.

Er stond zowel muziek uit de romantiek als naar recente werken op het programma. Brahms, Mendelssohn, Liszt en Mahler werden naast hedendaagse componisten als Buchenberg en Whitacre uitgevoerd. Van de laatste kon Cloudburst de hele kerk verbazen met het staaltje zang, bewegingen, declamatie en slagwerk. Regen werd hier op een verbluffende wijze nagebootst door vingergeknip! Het publiek zat aan zijn zitje gekleefd.

Als laatste van het geregelde programma stond één van de mooiste Rückertliederen van Mahler geprogrammeerd maar dan wel in een bewerking voor 16-stemmig koor : 'Ich bin der Welt abhanden gekommen'

Dat het al rond de klok van elven draaide, belette de zangers en het publiek niet om nog twee toegiften te doen.

WC-perikelen

Eén organisatorisch minpuntje. Tijdens de pauze stond een heel lange rij mensen aan te schuiven aan één toilet. De koude had er blijkbaar voor gezorgd dat sommigen dringend moesten. Eén klein kamertje was misschien toch wel iets te weinig! Maar dit sanitair probleem deed geen afbreuk aan de muzikale kwaliteit van de avond.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com