stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20679
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

1 april: Opendeurdag in het Concertgebouw


Brugge, zondag 1/4/2007. Neen, er werden inderdaad geen pannen verkocht, maar de deuren van het Concertgebouw stonden wel wagenwijd open en behalve één betalend concert om halfelf, was alles vrij toegankelijk. Er waren niettegenstaande het mooie weer net geen 1000 mensen naar het Zand afgezakt om het Rode gebouw te bezoeken.

Om 11u30 was het enige betaalconcert: een droom van tangoklanken steeg op en vulde de hele kamermuziekzaal. Het Danel Kwartet werden aangevuld met de in Parijs wonende Argentijn Juanjo Mosalini op de bandaneon en de Chileen Vicente Bögeholz op de gitaar. Mosalini stond ons te woord op een terrasje op het Zand.

Tussendoor kon je vrij het gebouw doorlopen en kennismaken met bedreven muzikanten of muzikanten in wording, zoals Jef Permentier.

Bob Permentier, juist vader van …, zelf hoboïst en ook verbonden aan het Nationaal orkest van België vertelt over dit initiatief dat begin jaren negentig ontstond en een dertigtal musici uit verschillende Europese landen verenigt. Het Danel Kwartet staat aan de wieg van MP@21.

Het slotconcert werd dan ook gebracht door die muzikanten van MP@21. Nadien boden ze de aanwezigen een glaasje aan om de geslaagde dag af te sluiten.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com