stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20784
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

4 Brugse vrouwen met Eva als Muze


Knokke-Heist, dinsdag 10/4/2007. Lieve Blondelle, Hannelore Devaere, Kristina Van Loo en Inge Zutterman willen op 15 april in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke de wereld laten kennismaken met enkele kruispunten in een mensenleven gezien door vrouwenogen.

Volgens Lieve Blondelle heeft een vrouw een andere kijk op die kruispunten. Ze zijn dan ook gaan grasduinen in tien eeuwen vrouwelijke kunstenaars met een eigen kijk op woord, beeld, muziek en mystiek. Het belooft een wondere middag te worden, waar iedereen, die dat ietsje meer wil in zijn leven, heel veel deugd zal aan beleven.

Dat we hier met een kwartet onvolprezen rasartiesten te maken hebben, bewijst onderstaand greepje uit het curriculum van onze vier Eva's :

Lieve Blondelle volgde toneel, woordkunst, muziek en zang aan het Brugse conservatorium en volgt nu nog zangvervolmaking bij Lieve Vanhaverbeke. Op haar lijst staan ook twee theatermonologen en een poëzieproject.

Kristina Van Loo behaalde een meestergraad in gitaar en kamermuziek en eerste prijzen harmonie en contrapunt aan het Lemmensinstituut. Ze studeerde er ook compositie en orkestdirectie. Ze werkt als productiemedewerkster voor Musica Antiqua in Brugge.

Hannelore de Vaere studeerde historische harp aan de Akademie für alte Musik, Bremen en speelt bij de meest gerenommeerde muziekensembles ter wereld waaronder Hesperion XXI en Capilla Flamenca er slechts twee zijn.

Inge Zuttermann is sopraan en studeerde aan het Brugse conservatorium en vervolledigde haar zingen bij o.a. Werner Van Mechelen en Emma Kirkby. Als inwoner van Brugge mag ze terecht fier zijn met enkele eervolle vermeldingen van Musica Antiqua.

Volgende afspraak dus op 15 april in Scharpoord.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com