stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20932
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Federaal Procureur riskeert 10 jaar cel rond proces-Erdal


Brugge, zaterdag 21/4/2007. Federaal procureur Johan Delmulle en de voorzitter van het Gentse hof van beroep, Jean Paul De Graeve, die samen verantwoordelijk waren voor het achterhouden van bepaalde documenten in het proces Erdal, riskeren een celstraf van vijf tot tien jaar. Uit het arrest van het Hof van Cassatie, dat de uitspraak de Brugse rechtbank en het hof van beroep in de zaak Erdal vernietigde, blijkt een belangrijk aantal cruciale documenten niet in de strafbundel zaten. Het gaat hierbij voornamelijk over de detachering van rechter Freddy Troch, speciaal voor het proces Erdal, naar Brugge.

Procedurestukken

Volgens Cassatie zou de zaak mogelijk anders verlopen zijn, indien deze stukken in het dossier hadden gezeten. De advocaten van de verdediging kregen ze pas in cassatie te zien. Op het achterhouden van documenten door een ambtenaar staan gevangenisstraffen van vijf tot tien jaar.

CD&V parlementslid Tony Van Parys wil justistieminister Onkelinx volgende week al ondervragen over de de kwestie, waar de minister ook een zekere politieke verantwoordelijkheid draagt.

(FN-Eigen Berichtgeving-Mededeling TVP)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com