stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=21211
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Wielerbaan Patrick Sercu open op 2 juni


Brugge, maandag 21/5/2007. Vanaf 2 juni heeft Brugge de sportieve fietser een extra troef te bieden: een openlucht wielerbaan van 333,33 meter lang en 7 meter breed. Vorig jaar werd in juni de eerste spadesteek gegeven voor de nieuwe wielerpiste op het BLOSO-domein Julien Saelens. Na een jaar werken, is de baan zo goed als af.

"Brugge is de fietsstad bij uitstek," zegt burgemeester Patrick Moenaert, "de Ronde van Vlaanderen start hier, de organisatie van het gala van de Flandrien vindt in onze stad plaats, en nu is ook middels deze wielerbaan de wielersport in onze stad extra opvallend aanwezig."

De nieuwe wielerpiste "Patrick Sercu" wordt in nauwe samenwerking tussen de Stad, het Bloso en de Wielerbond Vlaanderen gepromoot. De opening van de piste moet zowat de hoofdmoot worden van het Bloso initiatief "Vlaanderen fietst" in het weekend van 2 en 3 juni.

Verdere plannen

De stad gaat overigens nog verder om samen met Bloso sportinfrastructuur op te richten op 50/50 basis. "Er komt een gymnastiekzaak, een polyvalente sportzaal, zodanig dat de campus op Assebroek een échte sportcampus wordt," zegt Moenaert.

Geschiedenis

Brugge had in het verleden al twee wielerpistes. Op de Veemarkt in de wijk Vogelenzang, waar nu nog steeds de Velodroomstraat bestaan, was er van 1909 tot 1912 een piste van 350 meter lang. Die wielerbaan werd ingehuldigd op 11 april 1909 door organisator was Henri Fourrier. In 1930 kwam er een andere baan aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Michiels. Daarop werd tot 1955gefietst. het was een 200 meter lange houten baan vlakbij de oude velodroom. ze werd aanvankelijk uitgebaat door Camiel Van de Casteele, later door Raymond Defruyt.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com