stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=21253
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Nu ook acties van bewakingspersoneel in Brugse gevangenis


Brugge, woensdag 23/5/2007. Nadat sinds vorige week reeds actie werd gevoerd door het personeel van de psychosociale dienst en de Griffie in de Brugse gevangenis, voert sinds deze middag ook het bewakingspersoneel actie. "Een echte staking is het nog niet, maar wel een stipheidsactie," zegt syndicaal afgevaardigde Jurgen Zutterman, van de VSOA. Het personeel gaat normaal werken, maar draait een "zondagsregime."

Het bewakingspersoneel is de laatste dagen, bovenop een reeks oudere grieven, vooral ongelukkig over een slecht werkend nieuw prikklok-informaticasysteem, waardoor ze heel wat gewerkte nachturen niet betaald worden. De stipheidsactie loopt in elk geval tot volgende dinsdag.

Ook griffie en psychosociale dienst

Volgens Zutterman neemt Justitie een loopje met de vakbondseisen. Zo stelt justitie dat de resultaten van het aanwervingsexamen voor het aannemen van personeel voor de psychosociale dienst begin dit jaar nog steeds niet binnen zijn, terwijl die resultaten al lang in het Staatsblad werden gepubliceerd. Ook het griffiepersoneel weiger reeds enkele dagen om transfers te behandelen. Gedetineerden worden enkel nog naar processen en ondervragingen gebracht maar alle andere transfers tussen gevangenissen worden niet meer behandeld.

(FN-Eigen Berichtgeving)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com