stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=21432
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Hotelfiches zijn afgeschaft

Economie
Nationaal, woensdag 6/6/2007. Sinds afgelopen maandag zijn de papieren hotelfiches in BelgiŽ afgeschaft. Daarmee heeft Staatsecretaris Vincent Van Quickenborne zijn laatste administratieve vereenvoudiging voor de verkiezingen er op zitten.

De papierberg voor hoteluitbaters wordt door de automatisering van de beruchte politiefiches simpeler en vooral minder tijdrovend, maar helemaal is het hotelfichetijdperk nog niet voorbij. Vroeger was de hoteluitbater verplicht om van elke klant een papieren hotelfiche bij te houden. Dit betekende een aanzienlijke administratieve last voor hem. Die papieren hotelfiche is nu vervangen door een elektronische versie. De hoteluitbater kan eenvoudigweg aan de hand van de elektronische of gewone identiteitskaart van de klant enkele belangrijke gegevens elektronisch opslaan.

Van Quickenborne stelde de vereenvoudiging deze middag zelf voor in het Brugse Hotel De Orangerie. Daar gaf hij meteen toe dat er echter nog veel te doen is voor hoteluitbaters zonder papier kunnen werken. De tewerkstelling van extraīs bijvoorbeeld, kost bergen papier, en daardoor mist de maatregel veel effect.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com