stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=21608
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

De Haan wil bedreigde strandhotels met BPA vrijwaren


De Haan, zondag 24/6/2007. De gemeenteraad van De Haan heeft deze week de verankering van de hotels bij het strand in een BPA wijziging voorlopig goedgekeurd. Zoals met de bescherming van de campings vorig jaar, is De Haan hiermee een voorloper aan de kust. Wilfried Vandaele, de schepen van Ruimtelijke Ordening en Informatie wil de ongebreidelde omvorming van hotels naar appartementsgebouwen tegengaan, om zo een verscheiden toeristisch aanbod, dat de nodige tewerkstelling blijft creëren bestendigen.

Strandhotels bedreigd

Het grootste gedeelte van het dorpsgezicht van De Haan was al beschermd, maar langs de strook dicht tegen het strand dreigen hotels te verdwijnen. "Les Dunes staat momenteel al in de steigers, en ook voor het bekende Beach Hotel zijn er intussen verbouwingsplannen ingediend.

Reddingsoperatie

Als het zo voortgaat, houden we op de dijk in De Haan geen enkel hotel over," zegt schepen Vandaele. "Tussen 2002 en 2005 is meer dan 10% van de hotels aan onze Vlaamse kust verdwenen. Knokke probeert het probleem op te lossen door te eisen dat er in grote vastgoedprojecten zoals La Réserve ook een nieuw hotel moet worden voorzien, maar daar hebben wij de ruimte niet voor. Wij moeten dus wel met andere middelen werken, ook omdat we hier in een beschermd dorpsgezicht zitten. Wij proberen het nu door de hotelfunctie als zodanig in een BPA te verankeren."

(FN-Meegedeeld-WV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com