stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=21656
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Verkeersmiserie aan Minervarotonde blijft duren


Zeebrugge, woensdag 27/6/2007. De laatste tijd zijn er zowat dagelijks fileproblemen op de Ronsestraat richting Minervarotonde wegens een capaciteitsprobleem bij de terminaloperator van het Britaniadok. Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke heeft vandaag de kwestie aangekaart bij het Zeebrugse havenbestuur in een brief aan MBZ voorzitter Joachim Coens.

"Vrachtwagens die op de terminal hun trailer moeten parkeren, blokkeren het nieuw aangelegde verkeersplein en veroorzaken file op de Ronsestraat," zegt De Plancke. "Gisteren dinsdag 26 juni, bijvoorbeeld, stond er omstreeks 18 uur anderhalve kilometer file, tussen deze vrachtwagens staan ook andere havengebruikers en gewoon verkeer. Deze situatie zal de komende maanden met het toeristisch seizoen niet verminderen, integendeel."

20 kilometer rondrijden

"De problematiek sleept al enige tijd aan en samen met de werken aan de landwaardse brug van de Vandammesluis zorgt dit voor tijdsverlies die tot een half uur kan oplopen. Nu al rijden havengebruikers om via Dudzele en de herdersburg om van de Canadakaai naar de Kiwiweg te rijden, een omweg van meer dan 20 kilometer," weet Verkeersmiserie de Minervarotonde in Zeebrugge.

De laatste tijd zijn er zowat dagelijks fileproblemen op de Ronsestraat richting Minervarotonde wegens een capaciteitsprobleem bij de terminaloperator van het Britaniadok. Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke heeft vandaag de kwestie aangekaart bij het Zeebrugse havenbestuur in een brief aan MBZ voorzitter Joachim Coens.

Vrachtwagens die op de terminal hun trailer moeten parkeren, blokkeren het nieuw aangelegde verkeersplein en veroorzaken file op de Ronsestraat, zegt De Plancke . Gisteren dinsdag 26 juni stond er omstreeks 18 uur anderhalve kilometer file, tussen deze vrachtwagens staan ook andere havengebruikers en gewoon verkeer. Deze situatie zal de komende maanden met het toeristisch seizoen niet verminderen, integendeel.

De problematiek sleept al enige tijd aan en samen met de werken aan de landwaardse brug van de Vandammesluis zorgt dit voor tijdsverlies die tot een half uur kan oplopen. Nu al rijden havengebruikers om via Dudzele en de herdersburg om van de Canadakaai naar de Kiwiweg te rijden, een omweg van meer dan 20 kilometer," besluit De Plancke.

(FN-Meegedeeld-JMDP)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com