stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22018
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Dymphna Vandenabeele schittert in het Concertgebouw


Oostkamp, zondag 29/7/2007. Vanavond werd in het Concertgebouw de bekroning gebracht van een week intensief werken in de Summer Academy, door de dit jaar geselecteerde leden van het Nationaal Jeugdorkest. Dymphna Vandenabeele (22) uit Oostkamp was één van de gelukkigen die in de selectie was geraakt.

Het barokorkest dat voor de gelegenheid was samengesteld uit jonge mensen onder leiding van Jos Van Immerseel bracht hoogstaande muziek van Beethoven: de ouverture Die Geschopfe des Prometheus, het vioolconcerto samen met Midori Seiler en van Haydn symfonie nr. 104 Londen.

Voor sommigen was het hun eerste orkestervaring, voor anderen dan weer niet. Arthur van Dijk, directeur van het Nationaal Jeugdorkest, zegt dat deze jonge mensen zich helemaal inzetten voor oude muziek en daarom vaak zelfs gevestigde musici kunnen overtreffen. Het Nationaal Jeugdorkest is het enige grote orkest dat jongeren in de gelegenheid stelt om op historische instrumenten echte orkestervaring op te doen een ook Dymphna Vandenabeele (22) uit Oostkamp wist dat te appreciëren.

Wie het programmaboek goed bekeek, zal ongetwijfeld opgemerkt hebben dat dit concert geen organisatie was van Musica Antiqua. Dit concert werd ingebed in het Festival maar was van het Concertgebouw.

(Patrick Pieters-Op locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com