stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22315
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Gouverneur moet vriendjespolitiek Magdalenazaal oplossen


Brugge, woensdag 29/8/2007. De werkgroep "Iedereen Gelijk", die tal van Brugse culturele en jongerenverenigingen vertegenwoordigt, baalt van de blijvende ontoegankelijkheid van de Magdalenazaal voor verenigingen. De uitbating blijft, ondanks recente bijsturing door het stadsbestuur, op maat van Cactus vzw geschreven, ondanks nieuwe aanbevelingen van de Cultuurpactcommissie aan het adres van het Brugse stadsbestuur.

Gouverneur

"Een alternatieve, eigen locatie voor Cactus vzw zou volgens de werkgroep de ideale oplossing zijn om uit de impasse te raken. Ondertussen vraagt de werkgroep de gouverneur van West-Vlaanderen Paul Breyne in te grijpen in dit dossier: Cactus vzw dient zich correct te houden aan de bevoorrechte data, n organisatoren moeten de mogelijkheid aangeboden krijgen om zelf de drankuitbating te doen en daarbij bijvoorbeeld vrijwilligers in te schakelen in de drankverkoop," zegt Kristoff Vandermeersch.

Drogredenen

"Dat de Stad niet onder het afgesloten brouwerijcontract vandaan is een drogreden eerste klas. Diezelfde brouwerij kan er enkel baat bij hebben als er meer gebruik wordt gemaakt van de zaal en de bar. Meer gebruik betekent immers meer inkomsten," zegt Vandermeersch.

In een schrijven aan lle Brugse verenigingen vraagt de werkgroep meer aandacht voor een dossier waar ze als vereniging zlf de dupe is van een uitgesproken vriendjespolitiek.

(FN-Meegedeeld-Iedereen Gelijk)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com