stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22577
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Vossen moeten dringend worden aangepakt in Dudzele

Nieuws
Brugge, vrijdag 14/9/2007. CD&V Dudzele hekelt de manier waarop het Agentschap voor Natuur en Bos omgaat met de vossenplaag die heerst in de Brugse polders. Alleen al in Dudzele zijn er het afgelopen jaar meer dan 600 stuks pluimvee doodgebeten door de vossen die hier huizen. Ondanks deze grote aantallen steekt het Agentschap voor Natuur en Bos zijn kop nog steeds in het zand. De kleinveehouders klagen met reden steen en been en kunnen daarbij rekenen op steun van het Bruggse stadsbestuur en schepen voor groen Bernard Decuyper (CD&V).

Volgens Tim Vandersteen, de voorzitter van CD&V Dudzele, zorgt "het groen extremistisch hoekje van het Agentschap Natuur en Bos er voor, dat de vraag om de vos aan te pakken pertinent worden afgewezen. Ik stel me hierbij de vraag hoeveel van die anti-maatregel-jongens nog van achter hun bureau komen en de getroffen gebieden gaan bezoeken? Durven ze zich wel nog te vertonen in landelijke gemeenten?"

"Het natuurlijk evenwicht is vandaag de dag onbestaand in Dudzele," zegt Vandersteen. "De vos heeft hier alle waterwild, alle op de grond broedende vogels en sinds dit jaar alle loslopende kippen gedood. Van natuurlijk evenwicht is er al lang geen sprake meer. Dat het Agentschap bovendien alle schuld voor de dood van het pluimvee naar de particulieren toeschuift omdat de huisvesting niet veilig genoeg zou zijn, is werkelijk ongezien en ongehoord leugenachtig. Hun voorstellen voor "vossenvrije kooien" zijn onbetaalbaar voor Jan Modaal. Bovendien vergeten ze daarbij, dat de volksgezondheid in het gedrang kan komen door de overpopulatie aan vossen. De vos is verspreider van zowel hondsdolheid als de vossenlintworm, beide levensgevaarlijk voor de mens. Door de larve van deze lintworm zijn er de laatste jaren al 2 mensen gestorven in WalloniŽ."

(FN-Meegedeeld-Tim Vandersteen)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com