stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22627
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Steeds meer Spaanse toeristen vinden Brugge in de winter


Brugge, maandag 17/9/2007. Hoe contradictorisch het ook moge klinken: steeds meer Spaanse toeristen komen naar Brugge in de winter. Terwijl Vlamingen massqal naar het zuiden afzakken voor het mooie weer daar, komen ze uit Barcelona en Madrid naar Brugge, om de typische wintersfeer op te snuiven.

Nu al zijn er veel meer Spaanse dan Amerikaanse en Japanse toeristen, die naar Brugge komen in de winter, en dat heeft er zelfs toe geleid, dat Brugge zijn promotiecampagnes de komende winter alléén richt op eigen land en de buurlanden én Spanje, zegt Dieter Dewulf, toerismemanger van de stad.

Meer promotie

Brugge gaat trouwens méér centen investeren in de promotie van toerisme in de winter. Daar waar het promotiebudget van de stad voor de winteractiviteiten in Brugge vorig jaar maar om en nabij de 100.000 euro bedroeg, zal dit jaar ruim 400.000 euro worden uitgegeven. In de winterperiode kennen de Brugse hotels doorgaans een lagere bezetting en daar zal dus iets aan gedaan worden. De intimiteit en authentieke sfeer die Brugge in de winter zo kenmerkt, zijn een uitgelezen troef om potentiële verblijfstoeristen te overtuigen om in deze periode van het jaar naar Brugge te komen. 40 Brugse hotels zullen drie nachten logies aanbieden voor deprijs van 2 en tal van activiteiten moeten de toerist gedurende een langere tijd leuk bezig houden... De wintercampagne onder de noemer "Brugge, hartje winter" start op 4 november.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.brugge.be/winter

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com