stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22684
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Carl De Keyzer fotografeerde water: moments before the flood

Cultuur
Brugge, zaterdag 22/9/2007. Fotograaf Carl De Keyzer laat zich normaal enkel in met min of meer journalistiek fotowerk, alhoewel hij steeds zegt dat de esthetiek van primordiaal belang is bij de opmaak van de beelden. Het Concertgebouw vroeg hem een fotoreeks rond water te maken, in het kader van de nieuwe concertreeks L´O.

Hij mocht enkel water fotograferen, en wat daar onmiddellijk mee samen hing: een beperking waar hij niet van houdt, want een verhaal vertellen is een "noodzaak" bij De Keyzer. Met de moderne digitale fototechnieken is hij er in geslaagd stilstaande fotobeelden toch in beweging te brengen.

Voor de 25 foto´s van zijn reeks moest hij uiteindelijk 3000 foto´s maken en dagen met de computer bijschaven, om een uniek resultaat neer te zetten, met een bij momenten werkelijker, bij andere momenten dan weer bijna onwerkelijke weergave van de werkelijkheid, onder te titel "moments before the flood": de laatste fotoreeks voor de Belgische kust onder water komt te staan, ten gevolge van de opwarming van de aarde. Met die gedachte in het achterhoofd, krijgen de foto´s die je op zijn minst 10 keer moet zien voor je de helft hebt gezien, een heel bijzondere dimensie.

Van de 25 foto´s zijn er nu 7 te zien in het Concertgebouw. Een volgende reeks van 7 volgt na nieuwjaar.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com