stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22721
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Decoorne: Stad liegt over ganzen aan Sint-Pietersplas

Nieuws
Brugge, dinsdag 25/9/2007. Lucien Decoorne van de Brugse Onafhankelijken reageert met verwondering op het antwoord van de Brugse Ombudsman, over het recente schieten van ganzen in het Brugse natuurpark de Sint-Pietersplas. Volgens Decoorne is het antwoord het gevolg van voorliegen van de Ombudsman, door stadsdiensten die beter weten wat er fout gaat. Inmiddels heeft een medewerker van Natuurpunt aan Decoorne een foto bezorgd van hoe Brugse stadsdiensten zelf, zonder vergunning ganzen afmaken. De natuurliefhebber werd door het stadspersoneel overigens verboden fotoīs te maken van het gebeuren op het openbaar domein. Voor Decoorne aanwijzingen genoeg dat er onwettelijk gehandeld wordt.

Ombudsman: regularisatie bezig

Volgens de Ombudsman "had een personeelslid van het recreatiegebied de toestemming gegeven om te jagen. Volgens de betrokken jagers zelf schoten zij al 20 jaar op de ganzen en hadden zij daarvoor de nodige vergunningen.
De algemeen directeur van Jachthavens en Vlaamse Zeezeilschool, Steven Desloovere laat weten dat dergelijke overeenkomst niet meer kan gelden zonder voorakkoord van stad Brugge. Daarom zal ook met de stad Brugge onderhandeld worden over een efficiŽnte en reglementaire manier om het probleem met de ganzen op het water aan te pakken... De ganzen kunnen de gronden besmetten en de volksgezondheid in gevaar brengen... Wij kunnen vaststellen dat de Burgemeester onmiddellijk gereageerd heeft," aldus de ombudsman.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com