stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22895
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

83-jarige winnares voor Met Belgerinkel naar de Winkel

Economie
Brugge, dinsdag 9/10/2007. In een fietsgroothandel in het Waggelwater in Brugge hebben de 3 winnaars van de wedstrijd "Met belgerinkel naar de winkel" hun fietsen in ontvangst genomen.

83 en elke dag op de fiets

En van die drie, Julia Walcarius, is 83 en rijdt elke dag met de fiets. Ooit reed ze met de bromfiets, daarvan heeft ze er 4 versleten, maar tegenwoordig vindt ze de fiets gemakkelijker: naar de apotheek, de bank, de winkel, ... Alles doet ze met de fiets. Voortaan wordt dat een nieuwe fiets, die zij en ook Frans Sinnaeve en Lucie Defruyt wonnen en naar huis mochten nemen na de overhandiging door schepen Boudewijn Laloo (CD&V).

Beter winkelen met de fiets

De actie van de Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers en de stad Brugge, om het fietsen naar de buurtwinkel aan te moedigen, liep van zaterdag 28 april tot en met 16 juni 2006. Fietsen is immers milieuvriendelijker en gezonder. Met de fiets naar de winkel om de hoek is tevens n van de oplossingen om de handelszaken bereikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Het is de bedoeling om de mensen er toe aan te zetten de fiets te nemen wanneer ze boodschappen doen.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com