stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22924
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Nieuwe centrale keuken OCMW Rudderstove is af


Brugge, vrijdag 12/10/2007. In minder dan ťťn jaar tijd heeft het OCMW een nagelnieuw industrieel gebouw, met enorm veel gespecialiseerde apparatuur neergezet, dat vanaf volgende maand proef gaat draaien als nieuwe centrale keuken. "Rudderstove" wordt de naam: vlak bij Rudershove gelegen, en het woord Stove zullen we aan Bruggelingen niet moeten uitleggen wellicht.

Omwille van de vele instellingen en het stijgend aantal senioren in onze stad moet het OCMW dagelijks bijna 2.000 malen bereiden, deels bestemd voor de instellingen zelf, deels voor senioren "aan huis". Vooral deze laatste faciliteit nam met de sterk stijgende vergrijzing van de bevolking de voorbije jaren een hoge vlucht en momenteel worden er volgens OCMW voorzitter Frank Vandevoorde reeds 650 maaltijden per dag aan huis geleverd . Verwacht wordt dat dit aantal verder zal stijgenen ok de wetgeving inzake voedselveiligheid en hygiŽne wordt steeds strenger. Bovendien moet de OCMW-keukens, die voornamelijk bejaarden bedient, extra veilige en gezonde voedselbereidingen verzorgen.

Onderzoek

Een doorlichting via een gespecialiseerd consultantbedrijf had aangetoond, dat het OCMW er alle belang bij had de kookactiviteiten te bundelen en te concentreren. Zowel op gebied van veiligheid, efficiŽntie, ergonomie en economie bleek het de logica zelf. De centralisatie biedt mogelijkheden om goedkoper aan te kopen en vooral op het vlak van waterrecuperatie, energiebeheer, afvalvoorkoming en -verwerking beter te scoren

Proef

"We hebben nu nog een maand de tijd om alles te laten proefdraaien zodat we op 12 november zonder problemen de keuken van het Minnewater naar Ruddersstove kunnen overschakelen," zegt Vandevoorde trots.

(FN-Op Locatie)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com