stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22930
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Groene Gordel Front voert actie aan Station

Nieuws
Brugge, maandag 15/10/2007. Onder de noemer "neem vandaag de bus of de trein aan de halte hoop", deelt het Groene Gordel Front, met een knipoog naar de hit "Próxima Estación Esperanza" van Manu Chao, vandaag flyers uit aan het Brugse station, als duwtje in de rug voor minister van leefmilieu Hilde Crevits, om alsnog het Lappersfortbos van een gedeeltelijke kap te redden.

Vorige week is immers het openbaar onderzoek gestart, voor de aanleg van een ruime tweevaksbaan aan de Vaardijkstraat, waardoor een eerste deel van het bos zou moeten worden gekapt en naar verluidt loopt het bouwdossier voor kantoren ten behoeve van de Fabricom-groep in een ander deel van het bos ook sneller. Het zou dus goed kunnen dat, vijf jaar na de verjaardag van de gewelddadige politieontruiming van het toen door jongeren bezette Lappersfortbos op 14.10.2002, het bos alsnog gedeeltelijk verdwijnt.

Misschien nieuwe bezetting.

Alhoewel het Groene Gordel Front zich tot hiertoe altijd zeer diplomatisch heeft opgesteld ten opzichte van het stadsbestuur, lijkt het feit dat de stad halstarrig blijft weigeren, om alle mogelijke alternatieven voor het bouwen van kantoren in het bos te bekijken, de houding van het GGF te verstarren. Naast gedichten en wandelingen, worden ook de woord "bezetting" "hardere actie" gebruikt. Met de recente aansluiting bij de internationaal actieve groep Friends Of The Earth, lijkt het GGF het wapen van de bezetting opnieuw te willen opnemen om het Lappersfortbos staande te houden. Dat blijkt ook uit uitlatingen van GGF woordvoerder Luc Vanneste.

(FN-Op Locatie / Foto: www.anarchie.be)

----------
Tekst uit de flyer

Gedicht voor Hilde en Mathilde
Mathilde word wakker en ontsla de houthakker.
Minister Hilde zeg aan Mathilde dat in een koninkrijk
zonder bomen een kind niet meer kan dromen
en sprookjesprinsessen niet meer thuis kunnen komen.
Hilde, Mathilde, kom uit je schulp. Hilde, Mathilde, weg met de pulp.

Joris Denoo, Lappersfort Poets Society, www.ggf.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com