stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22956
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Bourgeois subsidieert nieuw toeristisch infokantoor op Lichttorenplein


Knokke-Heist, dinsdag 16/10/2007. Het nieuwe toeristisch infokantoor op Lichttorenplein in Knokke-Heist zal ruime subsiedies ontvangen van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. Dat heeft Bourgeois zonet bekend gemaakt.

Knokke-Heist bouwt op het Lichttorenplein een smaakvol nieuw toeristisch infokantoor. Ook het plein is bijna volledig heraangelegd. Het nieuwe gebouw is een replica van een vuurtoren die in de jaren '50 plaats maakte voor het huidige gebouw. Knokke-Heist krijgt hiervoor een subsidie van maar liefst 347.000 euro.

Niet alleen

Bourgeois investeert over heel Vlaanderen overigens ruim drie miljoen euro in 26 toeristisch-recreatieve projecten. In de provincie West-Vlaanderen zijn naast Knokke-Heist ook het nieuwe toeristisch infopunt in het station van Brugge, het fietsencentrum vzw Mobiel in Kortrijk, het fietsnetwerk Leiestreek, de digitale stadswandeling in Roeselare en de uitbreiding van het aanbod wandelroutes in de provincie in de prijzen gevallen.

Minister Bourgeois looft de ondernemingszin van de Vlaamse toeristische sector: "De projecten bieden elk een meerwaarde voor het toeristische aanbod en versterken zo de attractiviteit van hun regio. Investeren in toeristisch-recreatieve projecten is ook goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid in eigen streek. Het is immers zo dat voor elke euro besteed aan een toeristische attractie, nog eens 2 euro aan de lokale omliggende middenstand wordt gespendeerd."

(FN-MeegedeeldGB)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com