stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22993
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

ADMB Awards 2007 uitgereikt in Concertgebouw

Economie
Brugge, vrijdag 19/10/2007. In het Concertgebouw zijn vanavond, onder ruime publieke belangstelling, de ADMB Awards voor 2007 uitgereikt, aan Bart Lambrechts van Carglass en onderzoekster Liesbeth Van de Werf. Beiden werden gelauwerd voor hun inzet om personeelsmanagement op een hoger peil te brengen.

Compacte Werkweek

Met haar scriptie met als titel: "De compacte werkweek en arbeidsbeleving: een exploratieve studie", heeft Liesbeth Van de Werf het aangedurfd een hedendaagse problematiek in de diepte te gaan analyseren. De compacte werkweek is een alternatief werkschema, dat de laatste jaren in steeds meer organisaties werd ingevoerd. Het is volgens de jury een erg bevattelijk en goed leesbaar werk geworden, omdat de auteur, door zich te beperken op haar definitie van compacte werkweek, erin geslaagd is een bijdrage te leveren zowel aan de theorie als aan de praktijk en dit in de diepte, zo zei juryvoorzitter Patrick Coucke.

Carglass

Wie in een krappe arbeidsmarkt wil groeien, moet oog hebben voor de continu´teit in het bedrijf, en een coachingprogramma van Carglass, dat de leidinggevende moet ondersteunen in het managen van zijn team, speelde op die idee in. Dat project, dat de onder de naam "Samen voor Beter" door het leven gaat, werd in 2006 opgestart leverde begin 2007 het "Carglass Beweegt-programma" op: medewerkers werden gestimuleerd om - op vrijwillige basis - een fitheidstest te laten uitvoeren en op basis daarvan een trainingsprogramma te volgen. Bijna zestig medewerkers deden na een grondige voorbereiding mee aan de London Triathlon in augustus van dit jaar. Volgensde jury verdient Carglass de ADMB-award 2007 omdat het bedrijf in zijn HR-beleid op een doordachte manier de bekommernis om het welzijn van de medewerkers koppelt aan het streven naar sterkere prestaties.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com