stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=23023
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Grootste industriŽle keuken van Brugge eenmalig open voor publiek

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 27/10/2007:

Brugge, zaterdag 27/10/2007. Op 27 oktober is de nieuwe centrale keuken van het OCMW eenmalig open voor het publiek. Het is een unieke kans om de werking van de OCMW-keuken van binnen uit te zien. Vanaf begin november zullen in de keuken, die voornamelijk bejaarden bedient, extra veilige en gezonde voedselbereidingen verzorgd worden en mag er uiteraard geen publiek meer in.

Een jaar bouwen

In minder dan ťťn jaar tijd heeft het OCMW een nagelnieuw industrieel gebouw, met enorm veel gespecialiseerde apparatuur neergezet, dat vanaf volgende maand proef gaat draaien als nieuwe centrale keuken. "Rudderstove" wordt de naam: vlak bij Rudershove gelegen, en het woord Stove zullen we aan Bruggelingen niet moeten uitleggen wellicht.

Omwille van de vele instellingen en het stijgend aantal senioren in onze stad moet het OCMW dagelijks bijna 2.000 malen bereiden, deels bestemd voor de instellingen zelf, deels voor senioren "aan huis". Vooral deze laatste faciliteit nam met de sterk stijgende vergrijzing van de bevolking de voorbije jaren een hoge vlucht en momenteel worden er volgens OCMW voorzitter Frank Vandevoorde reeds 650 maaltijden per dag aan huis geleverd . Verwacht wordt dat dit aantal verder zal stijgen.

Proef

"We hebben nu nog een maand de tijd om alles te laten proefdraaien zodat we op 12 november zonder problemen de keuken van het Minnewater naar Ruddersstove kunnen overschakelen," zegt Vandevoorde trots.

Neem dus gerust een exclusief kijkje achter de schermen van ťťn van de grootste en modernste keukens van Brugge.

"Ruddersstove"
Oude Oostendsesteenweg 93b
8000 Brugge (Sint-Pieters)
nabij de Zandwegemolen

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com