stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=23035
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Luchthaven Charlerloi hoopt 500.000 toeristen naar Brugge te brengen

Nieuws
Brugge, woensdag 24/10/2007. Het naar het schijnt eerste ééntalig Nederlandstalig contract van de Waalse luchthaven van Charlerloi is deze morgen in het stadhuis van Brugge getekend. CEO Marcel Beulens van Brussels South Charlerloi Airport, Brugs toerismeschepen Jean Marie Bogaert (N-VA) en M. Campisi, zaakvoerder van het Waalse autocarbedrijf l´Élan tekenden het contract over de nieuwe dagelijkse busverbinding tussen Brugge en de tweede Belgische luchthaven.

Verdubbeling aantal bezoekers

Zowel de schepen als de CEO van de luchthaven bleken het Nederlandstalige contract en grapjes over de taalgrensperikelen wel te zien zitten, maar daarnaast werd een zowel voor Brugge als Charlerloi interessante deal gesloten. "Voor de luchthaven betekent dit zich verbinden met Vlaanderen. Wij hebben geconstateerd als luchthaven, dat we jaarlijks een kleine 300.000 passagiers ontvangen met als bestemming Brugge. Wij willen dit nu samen met de stad aanzwengelen. Voor volgend jaar kunnen wij, mede dank zij onze grote nieuwe terminal, dit aantral naar 400- a 500.000 brengen... Op termijn is een verdubbeling mogelkijk," zegt Marcel Beulens.

Vanaf morgen 25 oktober, zijn er dagelijks 4 busverbindingen tussen het station in Brugge en de luchthaven. De busdienst moet een aansluiting realiseren tussen Brugge en Ryanair. "Uit onderzoek is immers gebleken, dat ruim 14 procent van alle passagiers die in Charleroi Airport aankomen ook Brugge willen bezoeken. 300.000 mensen die we op een meer comfortabele wijze willen bedienen, zegt schepen Jean-Marie Bogaert (N-VA).

Een enkele reis gaat 20 euro kosten, een retourtje 38. De eerste bus vertrekt al in de vroegte om 3.15 uur om de eerste vluchten te kunnen halen. Ook de laatste bus terug om 23.15 laat toe dat de passagiers van de laatste vluchten nog in Brugge kunnen geraken en wacht dus eventueel op een laatste vlucht met vetraging. Indien nodig zullen ook meerdere bussen worden ingezet.

Info en boekingen op www.brugge.be/bus

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.brugge.be/bus

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com