stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=23347
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Bruggelingen horen liever het slechte nieuws


Brugge, vrijdag 30/11/2007. Als we de statistieken van de website www.stadsomroep.com mogen geloven, dan horen Bruggelingen liever het slechte nieuws over wat er in de stad gaande is. Het "goeie nieuws" dat we brengen moet het steeds met minder luisteraars doen, zo blijkt uit een overigens niet-wetenschappelijke kijk op de statistieken van onze website.

Politieke kommer en kwel

Het artikel onder de titel "Pol Van Den Driessche: betreurt gebrek aan lokaal politiek debat" werd door 3017 mensen aangeclickt en door 1228 gebruikers effectief beluisterd. Daarmee meteen de recordhouder van de voorbije 50 dagen. Ook "VB: stadsbestuur is het roer kwijt", toevallig van dezelfde dag, doet het met 2846 bezoekers zeer goed net zoals "Nieuwe bezetting van Lappersfortbos nakend" met 2917 clicks.

Gemeenteraad

Wij waren onze controle van de statistieken gestart, na onze berichtgeving over de gemeenteraad, met voor het eerst de originele audio van wat daar gebeurt. Daarbij was ons opgevallen dat de items gemiddeld "maar" door 420 mensen waren aangeklikt, en maar door een 140-tal mensen beluisterd. De uitschieter was echter de titel "Gemeenteraad online: Martine Matthys + incident Lieve Mus-Rita Brauwers" dat wel 412 keer werd beluisterd en door bijna 800 mensen was aangeklikt. Zou het woord "incident" daar de oorzaak van zijn geweest?

Andere opvallende cijfers

België bestaat: "Alle Belgische Bieren" over dat wat ons één maakt was een bericht met vooral een opvallende titel, dat misschien precies daarom toch 2410 keer aangeklikt en 1011 keer werd beluisterd, en het archiefbericht "Patrick Lagrou is peter van het Jaar van de Dolfijn", daterend uit de maand feburari, werd ook in de voorbije 50 dagen maar liefst 2010 keer gezien en 898 keer beluisterd! Brugse webcam in de top 10 van de wereld werd ook 1002 keer geklikt en 886 keer beluisterd. Cijfers die beduidend lager liggen dan voor "het slechte nieuws", maar toch...

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com