stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=23597
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Eerste editie feeŽrieke sfeeravonden goed onthaald

Nieuws
Brugge, donderdag 3/1/2008. Brugge Plus en Toerisme Brugge blikken tevreden terug op de feeŽrieke sfeeravonden, die de voorbije 9 weken iedere maandag- en woensdagavond doorgingen in het Arentshof. De opkomst voor de avonden gekaderd in de campagne "Brugge, hartje winter" van Toerisme Brugge trokken telkens tussen de 200 en 800 mensen.

Brugge Plus bracht het publiek wekelijks een mix van straattheater en muziek voor, die samen met sfeervolle verlichting van ondermeer 250 kaarsen het feeŽrieke plaatje in het Arentshof compleet maakten. Filip Strobbe, directeur Brugge Plus is alvast tevreden met de opkomst. "Ik kan alleen maar besluiten dat dit initiatief bijzonder goed werd gesmaakt. Eťn van de uitschieters was ongetwijfeld het optreden van het Franse straattheatergezelschap Cie de Quidams (Foto) op 12 december. Het optreden werd omwille van het slechte weer de maandag ingekort tot 15 minuten maar werd de woensdag ruimschoots goedgemaakt. Meer dan 600 mensen kwamen toen kijken. Ook de Avond van de Vlaamse primitieven lokte heel wat nieuwsgierigen. En ook het gospeloptreden op tweede kerstdag bijzonder populair. Ondanks het koude weer genoten toch 800 toeschouwers van dit swingende optreden."

Weinig last van de koude

"De voorbije avonden bewijzen, dat heel wat openluchtproducties ook tijdens de donkere en kille wintermaanden in kunnen plaatsvinden. Bruggelingen en toeristen genoten in een sfeer die alle clichťs rond de eindejaarsperiode mijdt," vindt Strobbe.

Ook toerismeschepen Jean-Marie Bogaert reageert verheugd: "In overleg met de toeristische sector wilden we immers het productaanbod in de winter en weekdagen uitbreiden. Midweekvakanties, herhaalbezoek van verblijfstoeristen en wintertoerisme moeten immers verhoogde aandacht krijgen. De feeŽrieke avonden waren een mooie aanvulling op het voordeelpakket dat verblijfstoeristen krijgen bij boeking. De '3de nacht gratis' via www.brugge.be/winter loopt nog tot midden maart."

(FN-Meegedeeld-Bruggeplus/Foto: FN)
Meer op www.brugge.be/winter

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com