stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=23677
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Doorbraak in tracÚ AX: nieuwe variant ontziet milieu Ún Westkapelle

Economie
Brugge, zaterdag 19/1/2008. Er is een doorbraak bereikt in de bepaling van het definitieve tracÚ voor de AX, de weg die het kruispunt De Blauwe Toren moet verbinden met de N49 naar Antwerpen. De nieuwe, inmiddels vijfde variant, die zonet door Vlaams minister voor Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) werd voorgesteld, ontziet milieu Ún Westkapelle.

Laatste loodjes

De uiteindelijke tracÚkeuze van de AX, de nieuw aan te leggen hoofdweg tussen de N31 te Brugge en de N49 te Knokke-Heist, zal in de kopende maanden moeten worden gemaakt in een projectstudie waarin het vijfde tracÚ zal worden vergeleken met het eerste alternatief, dat veel dichter bij Westkapelle zelf ligt. De drie bevoegde burgemeesters, Graaf Leopold Lippens, Patrick Moenaert (CD&V), burgemeester en Dirk Bisschop (CD&V) hebben de minister in elk geval reeds publiekelijk gefeliciteerd met het bereikte compromis. Lippens bleef ongelukkig met de oplossing, maar staat er wel achter als het minst slechte alternatief: "bij een keuze tussen cholera en De Pest..."

De minister hoopt het dossier tegen eind 2009 rond te krijgen om in 2010 eventueel al werken te kunnen aanvatten. Tijdens de komende studie moet ook met een mogelijke beslissing eventueel over een verruiming van het Schipdonkkanaal rekening gehouden worden, gaf Crevits aan.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com