stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=23885
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Schorsing dr. Van Eeghem lokt ook in Brugge reactie uit


Brugge, donderdag 7/2/2008. De schorsing van dr. Van Eeghem in Nederland en BelgiŽ lokt ook in Brugge reacties uit. Een groep patiŽnten die in behandeling zijn en patiŽnten die genezen zijn vinden dat het verhaal, zoals dat weergegeven werd in de media, niet overeenkomt met hun ervaringen als patiŽnt bij dr. Van Eeghem.

Veerle Desopper uit Brugge voelt daarbij "een gevoel van onrechtvaardigheid opwellen. Wij kennen Dr. Van Eeghem als een zeer bekwame en ook zeer correcte arts. Alles gebeurt vanuit wetenschappelijk onderzoek, hij neemt daarbij zeker geen enkel risico. Het is een dokter die voor zijn patiŽnten gaat. Het verhaal over īStop de chemoī kunnen wij ook niet linken aan de persoon dr. Van Eeghem. Nog minder dat hij zou gezegd hebben aan een terminale patiŽnt dat hij met 14 dagen beterschap zou vaststellen. Hij heeft wel degelijk een realistische kijk op genezingsprocessen. Als hij daarover een uitspraak doet, dan is dit eerder een zeer voorzichtige benadering," zegt Veerle, die daarom samen met andere patiŽnten een website heeft aangemaakt als steunactie voor dr. Van Eeghem.

"Vanuit de hoek van sommige media zien we een te eenzijdige benadering en wij vragen ons af of die op correctheid gebaseerd is. De getuigenissen die we op onze website binnen krijgen, bevestigen daarbij onze mening," besluit Veerle Desopper.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.petitiedoktervaneeghem.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com