stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24033
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Het stadiondebat: Procedurekwesties


Brugge, dinsdag 26/2/2008. Na het feitelijke debat volgde nog een langdradige procedurekwestie over of het CD&V amendement wel aanvaardbaar was, en over hoe de stemming moest verlopen.

Daarin metkte Rita Brauwers (Groen!) op dat Dirk De Fauw "toch het aansnijden van de Groene Gordel voore staat. Milieu heeft geen lobbyisten. Wij wisten niet van deze motie en stel dus voor de zitting te schorsen voor overleg. Dit kan niet. Dit is niet voorbereid."

Pierre Chevalier (Open VLD) vroeg een stemming over de ontvankelijkheid van het amendement en Frank Vanhecke vroeg hoe de stemming zou gebeuren en nam het woord "Tsjeventruc" in de mond.

Jurgen Vanpraet (sp.a) vond niet dat er moest beslist worden maar stond daarmee alleen. bij de eerste stemming, over de wenselijkheid van een stadion met een capaciteit voor 40.000 mensen stemde iedereen voor, behalve Rita Brauwers en Guido Maertens van Groen!

Charlotte Storme (sp.a) verklaarde zich ook niet akkoord met de toevoeging aan agenda van het amendement: "dit is een aanfluiting van de democratie". Raadslid Brauwers vroeg zich af hoe de meerderheid zou worden geteld bij drie mogelijkheden.

De Fauw wees er op dat de stemming enkel maar om een advies ging. Frank Vanhecke noemde het nog eens "een truc om geen meerderheid te halen. Ik dien morgen klacht in bij de gouverneur."

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com