stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24172
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Gewezen car ferry Roi Baudouin naar de sloop

Nieuws
Oostende, woensdag 12/3/2008. De gewezen car-ferry van de Oostende-Dover lijn, mv "Roi Baudouin", tegenwoordig bekend als de "Georgios Express" van de Griekse rederij Ventouris Sea Lines, gaat nog voor de zomer naar de sloop. Dat is in scheepvaartkringen vernomen. Klaarblijkelijk hebben pogingen om het schip aan ons land te verkopen niets opgeleverd. Het gaat nochtans om een belangrijk stuk Belgisch scheepvaarterfgoed.

Scheepvaarterfgoed

De mv "Roi Baudouin" werd in 1965 gebouwd bij Cockerill yards in Hoboken en is nog steeds drijvende, maar de Griekse eigenaars zijn nu van plan het prachtige schip naar de sloop te brengen, wegens commercieel niet meer rendabel. Momenteel ligt het vaartuig te verkommeren in Elefsina (foto).

Verschillende Oostendse reders, waaronder Willy Versluys vinden het "doodzonde" dat dit erfgoedstuk verloren zou gaan, en dat het vaartuig eigenlijk een hoofdrol zou moeten spelen, in een maritiem museum of een museum over de beroemde RMT Oostende-Dover lijn: "dit schip is het symbool van 150 jaar Oostend-Dover".

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com