stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24431
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Sovekans zoekt bewuste huiseigenaren

Nieuws
Brugge, zaterdag 19/4/2008. Sovekans, de sociale verhuurmaatschappij, die zich al meer dan 5 jaar inzet om kansarmen een huis en thuis te bezorgen, is op zoek naar huiseigenaren, die via de vereniging hun huis aan kansarmen willen verhuren. Deze morgen probeerden ze via een stand op de markt, nieuwe kandidaat verhuurders te vinden. Een ploeg van 15 vrijwilligers en 4 vaste werknemers staat dagdagelijks in voor de goede werking. Momenteel verhuren wij al een 80- tal kwalitatieve en vooral gezonde woningen, zegt Lodewijk Waes. Een nauwe samenwerking met de gemeentebesturen en OCMW'S van Brugge, Oostkamp, Zedelgem, Beernem en Blankenberge maakt het mogelijk om onze doelstelling nog beter te verwezenlijken. Maar uiteraard streven wij ernaar om nog veel meer kansarmen het primair recht op wonen tot een realiteit te maken, en daarvoor moeten we meer woningen hebben. We hebben immers 1000 mensen op de wachtlijst, die steeds langer wordt.

Voordelen

Wij garanderen eigenaren een stipte betaling van de huur en een behoorlijk onderhoud van de woning door onze klusjesdienst. We verzorgen ook begeleiding van de huurders, door middel van frequente huisbezoeken. Verhuurders hebben ook een grotere kans op Vlaamse renovatiepremies tot 10.000 Euro en hebben hoegenaamd geen administratieve last van hun huurders en moeten geen zoektocht ondernemen naar nieuwe huurders als een gezin vertrekt.

Herr Seele

In de tent van Sovekans was Herr Seele aan het werk aan een kunstwerk, dat een dezer dagen via E-Bay zal worden verkocht, ten voordele van Sovekans.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com