stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24442
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Classics for Kids vulde in het Concertgebouw met emotie


Brugge, zaterdag 19/4/2008. Zaterdag 19 april om 15 uur was het podium van het Rode Gebouw ingenomen door jongeren van het Nationaal Koor van Classics for Kids. Hoewel de naam Classics niet zozeer met klassieke muziek dan wel met klassieke nummers te maken heeft, was de zaal volledig ingepakt door de tientallen kinderen en jongeren op het podium. Mooie kinderstemmetjes staan altijd garant voor een middag fijne ontspanning en emotie.

De optredens van het koor en de solisten droegen zeker bij tot het zelfbeeld van de jongeren die hun ding konden doen op het grote podium. Classics for Kids opent met muziek de wereld van jonge mensen met frÍle en soms toch krachtige stemmen. Het afsluitende nummer werd ingezet door een heel jong zwart meisje. Als we onze ogen dichtsloegen, voelden we ons weer op het kampvuur van de jeugdbeweging waar iedereen toch ook de wereld ging goedmaken. Ondertussen klapte de hele zaal mee...

Na de voorstelling hadden we een gesprek met Tim De Volder, dirigent en artistiek directeur, die vaststelt dat het project, na 10 jaar bestaan, eigenlijk pas goed op dreef is gekomen.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com