stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24490
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

14 doden niet genoeg om procedure aan te passen


Veurne, woensdag 23/4/2008. 14 dodelijke slachtoffers blijken niet genoeg te zijn, om een ambtelijke procedure voor het verlenen van een bouwvergunning voor dringende veiligheidswerken aan te passen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD), over het uitblijven van de bouwvergunning voor het aanleggen van de aardenberm tussen Nieuwpoort en Jabbeke op de A18. In het Vlaams Parlement vroeg Vlaams Volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie (CD&V) aanpassing van de ambtelijke regels maar Van Mechelen ziet geen mogelijkheden om af te zien van de volledige stedenbouwkundige procedure, ook al zijn al 14 doden gevallen.

14 slachtoffers

Sinds begin 2006 vielen op dit stuk autosnelweg 14 dodelijke slachtoffers door middenbermongevallen. Op 22 februari werd door de diensten van awv de bouwvergunning aangevraagd. Per schrijven van 3 maart werd een dringende behandeling gevraagd gezien een zwaar ongeval eind februari. Slechts op 27 maart werd door de diensten van stedenbouw beslist dat een openbaar onderzoek diende gevoerd te worden.

Waanzin

Dit openbaar onderzoek is momenteel bezig. De officiŽle aanplakborden van het onderzoek staan in langs de autosnelweg, totaal nutteloos want niemand kan en mag de borden consulteren. Het is namelijk verboden om te parkeren of stil te staan op de autosnelweg.

Verfaillie betreurt het antwoord van de minister en vraagt voor oplossingen in de toekomst. Hij blijft hopen dat de werken kunnen uitgevoerd worden voor het verlof.

(FN-Meegedeeld-JV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com