stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24502
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Amerikaans jongerenkoor bekoort mini-publiek in Reyelandtzaal


Brugge, woensdag 23/4/2008. 29 zangers, 1 dirigent en 1 pianist: dat waren de ingrediŽnten voor een sfeervolle muzikale avond, woensdagavond in de Ezelstraat. Brugge was de voorlaatste halte op de Europese reis van het jongerenkoor van Los Altos High School uit CaliforniŽ. Na haltes in Frankrijk, Zwitserland, Nederland en BelgiŽ, wacht hen morgen de lichtstad, Parijs.

Dirigent Mark Andrew Shaull is duidelijk een tevreden man: uit zijn koor blijken een aantal leerlingen door te stromen naar de top muziekscholen van de VS, zoals Juliard, en ťťn oud zangeres uit zijn koor krijgt over enkele dagen een hoge Britse Koninklijke onderscheiding.

De jongeren, die in de school geen specifieke muziekopleiding krijgen, zongen een heel gevarieerd programma gaande van het werk van Orlandus Lassus over Hšndel, Schumann, Debussy en recenter werk van een eerder onbekende Ralph J. Johnson. Onafgezien van de gebrekkige uitspraak van het Frans bij de werken van Debussy, dient gezegd dat de mooi uitgedoste jonge mensen zeker een pluim verdienen voor hun schitterende prestatie. Als je jonge mensen zo gedreven aan het werk ziet, is er nog hoop voor de toekomst.

Weinig volk

Het was wel jammer dat er amper een 20-tal mensen op een mooie aanbieding zijn afgekomen. Zou het misschien soms kunnen zijn dat wat gratis aangeboden wordt, misschien onbetrouwbaarder is? De afwezigen hadden in elk geval ongelijk.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com