stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24519
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Nieuwe vormingssessies omgaan met agressief gedrag op café


Brugge, zaterdag 26/4/2008. Hety Brugse stadsstuur wil een nieuwe vormingssessies "omgaan met agressief gedrag op café" organiseren. Vier jaar geleden startte de Stad samen met de vzw Horeca Vorming Vlaanderen met een eerste reeks, gebracht door de gespecialiseerde firma Cosman Training. Deze vorming kwam er op vraag van de Stedelijke Preventiedienst. Via het horecaproject '+ café' merkte men namelijk dat een groot deel van de vragen en de verzuchtingen van de uitbaters te maken hadden met agressief gedrag in hun zaak. Hier werd dus duidelijk ingespeeld op een vraag die leeft bij de horecasector.

Door het partnership met Horeca Vorming, die al jaren vormingen voor horecamedewerkers organiseert, kon deze vorming gratis worden aangeboden aan alle geďnteresseerde uitbaters en kelners.

Doordat er sterk rekening wordt gehouden met de ervaringen en verzuchtingen van de cursisten én door de medewerking van twee professionele acteurs krijgt deze vorming een sterk interactief karakter. Het is duidelijk dat hierdoor de aandacht en de interesse van de cursisten sterk aangescherpt wordt.

Nagenoeg alle deelnemers waren erg enthousiast over het initiatief. Er werden dan ook diverse bijkomende sessies ingelast en ondertussen volgden zo'n 70 Brugse horecamensen de vorming.

Het Brugse uitgaansleven is sterk in beweging. Er kwamen recent diverse nieuwe uitgaansgelegenheden bij, er waren overnames en er is een sterke afwisseling en doorstroming qua personeel. De tijd lijkt dus rijp om de opleiding opnieuw aan te bieden.

Daarom kon de Stad Brugge met haar partners overeenkomen om nog twee extra sessies van deze vorming te organiseren. Deze vinden plaats op dinsdag 3 juni en dinsdag 10 juni 2008, opnieuw in de foyer van de Biekorf. De vorming duurt van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur. Er kunnen twaalf mensen per vormingsdag deelnemen.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com