stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24541
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Ombudsman had een druk jaar

Nieuws
Brugge, zondag 27/4/2008. Deze middag heeft de Brugse Ombudsman zijn jaarverslag van 2007 voorgesteld. 1575 mensen gingen vorig jaar te rade bij ombudsman, het op één na hoogste aantal, sinds de oprichting van de dienst, 10 jaar geleden. "Van de 265 uiteindelijk behandelde klachten waren er uiteindelijk maar 39 dermate ernstig dat ze gegrond werden verklaard. De meeste klachten werden beoordeeld als terechte opmerkingen of kregen een ander oordeel mee, omdat het onderzoek ervan een genuanceerd beeld opleverde," zegt Ombudsman Marc Carlier.

Zwakke plekken

De zwakke plekken van de Brugse administratie blijven liggen bij de bouwvergunningen die nogal eens te veel tijd in beslag nemen, en wegenwerken, die niet tijdig af raken. Ook Eandis krijgt op vlak van het afwerken van werken heel wat slechte punten. Ook het computersysteem van het containerpark zorgde voor een groot aantal vaak terechte klachten.

Beter

Opvallende verbetering is de sterke daling van het aantal klachten over de werking van het OCMW. De 237 pagina´s van het jaarverslag bevatte dus zeker niet alleen slecht nieuws.

(FN-Op locatie)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com