stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24610
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Pater Damiaan moet Belgisch topdiplomaat worden


Nationaal, dinsdag 6/5/2008. Brugs Senator Pol Van Den Driessche (CD&V) en zijn partijgenote Els Schelfhout vragen aan minister Karel De Gucht, om de nakende heiligverklaring van pater Damiaan aan te grijpen, als middel om het tanende imago van ons land op te vijzelen. In een open brief dringen ze er op aan, dat deze kans niet zou worden gemist. Pater Damiaan zou zo, jaren na zijn dood een topdiplomaat voor ons land kunnen worden.

Zelfs op Capitol Hill

"Vooral nu blijkt dat de heiligverklaring van pater Damiaan mogelijk nog dit jaar of ten laatste begin volgend jaar zal gebeuren," zegt Van Den Driessche, "moeten we de kans grijpen om grensoverschrijdende bekendheid van Damiaan, als een blijvend toonbeeld van de sociale ingesteldheid en de solidariteit, die ons land en zijn inwoners typeren, te gebruiken. Pater Damiaan is bijvoorbeeld de enige niet-Amerikaan die een standbeeld heeft in het Capitool, het Amerikaanse Parlement in Washington. Een figuur met dat allure niet gebruiken, zou toch zonde zijn," vindt Van Den Driessche.

Vlamingen en Walen

"Laten we ook niet vergeten dat Pater Damiaan door de Vlamingen als 'Grootste Belg Allertijden' werd verkozen en dat hij ook in WalloniŽ de top 3 haalden dus we kunnen het er zeker over eens raken dat hij als model onze topfiguur is," besluit Pol Van Den Driessche.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com