stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24666
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Seizoen 0809 belooft intense ervaringen in het Concertgebouw


Brugge, dinsdag 13/5/2008. Het nieuwe seizoen van het Concertgebouw brengt 12 concert reeksen en 6 festivals.

Jeroen Van Acker, de nieuwe artistiek directeur van het Concertgebouw, licht er de hoogtepunten uit: "ons Orchestra in Residence Anima Eterna tekent voor niet minder dan 7 concerten, waarin alle symfonieŽn van Beethoven op acht dagen tijd in chronologische volgorde te beluisteren zullen zijn. Een unicum. Ook Claire Chevallier, het Orchestre des Champs Elysťes, Ensemble Explorations het Collegium Vocale Gent, de nleuwe chef-dirigent van het Vlaams Radio Orkest Michel Tabachnik en sopraan Nuria Rial zullen hier te gast zijn."

Club

Nieuw is een reeks ConcertgebouwCLUB waarbij het podium van de Concertzaal in een clubatmosfeer zal worden ondergedompeld, met Claron McFadden, Maja Ratkje en Cristina Zavalloni in prachtige hoofdrollen.

Jazz

De vierde editie van Jazz Brugge wordt weer een samenwerking van het Concertgebouw, De Werf en de Brugse Musea en December Dance 08, samen met Cultuurcentrum Brugge zal dit jaar een podium bieden aan de hedendaagse dansscene van Quebec.

In de derde editie van de Bach Academie gaan Philippe Herreweghe en een schare specialisten aan de slag met muziek van Bach en Schutz en het festival Handel 09 grijpt het 250-jarige overlijden van de grote Duitse componist aan om zijn veelzijdige vocale oeuvre te belichten.

Samen met Ars Musica Brugge speelt het Concertgebouw in op het festival rond nieuwe muziek, dat zich vanaf 2009 in Brussel, Antwerpen, Luik en Brugge afspeelt. Het Concertgebouw zet onder de noemer Summertime 09 de zomer in met drie symfonische producties en een dansvoorstelling.

Discoverypas

Met de nieuwe Discoverypas krijgen jongeren tot 26 jaar 50 % korting op alle voorstellingen.

Vanaf 28 mei Verkoop voor Vrienden van het Concertgebouw
Vanaf 5 juni Verwerking van bestelformullieren door TiNCK
Vanaf 8 juni Abonnementenverkoop
Vanaf 16 juni Verkoop Iosse tickets

(FN-Meegedeeld-Concertgebouw)
Meer op www.concertgebouw.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com