stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=24926
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Anubis Fandagen lokken honderden extra bezoekers

Nieuws
De Panne, zaterdag 21/6/2008. De eerste Anubis Fandag in Plopsaland heeft vele honderden extra bezoekers gelokt naar het park. Heel wat Nederlandse maar ook Vlaamse kijkers van de serie waren naar De Panne afgezakt, voor een Meet&Greet met de acteurs uit de serie, gevolgd door een optreden van Nienke.

Uit de reacties blijkt dat de TV serie nu ook in Vlaanderen steeds meer aan slaat. De Anubisgekte was zo groot, dat de nochtans op heel wat voorziene gadgetshops in het park in de namiddag plots helemaal zonder Anubisspullen kwamen te zitten, tot verdriet van heel wat kinderen. Morgen zondag zal alvast extra voorraad worden aangevoerd, "maar op op zoveel publiek voor de fandag was niemand hier echt voorzien", zei woordvoerder Heidi Vandenbussche van Plopsaland.

Onverwacht

Ook de acteurs waren blij verrast met zoveel kinderaandacht. "Op een bepaald moment stonden de kinderen tot halfweg het park aan te schuiven. Dat hadden we écht niet verwacht," zegt Marieke Westenenk (Joyce). Ook Vincent Banic (Mick) was onder de indruk: "ik ben er blij om, dat wij iets kunnen maken dat de kinderen appreciëren. De combinatie van mysterie en soap spreek klaarblijkelijk aan: alle kinderen lossen graag mysteries op en kinderen indentificeren zich ook vaak met sommige personages in de soap-lijn. En dat blijkt een succesformule te zijn."

Victor eigenlijk heel vriendelijk

"Walter Crommelin, Victor in de serie, is in het echte leven een hele lieve vriendelijke man," zegt Vincent Banic (Mick), "maar zijn rol heeft wel voor gevolg dat kinderen met hem niet durven praten, waardoor hij het eigenlijk vrij rustig heeft," vult Marieke Westenenk (Joyce) aan.

Deze zomer meer

Deze zomer komt er overigens nog meer Anubis naar Plopsaland: op de verschillende nocturnes zullen ook leden van de cast handtekeningen uitreiken in het park. Of het ook dan op de koppen lopen wordt nog afwachten. Vast wel...

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com