stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25193
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

MA: wat een donderdag!


Brugge, donderdag 7/8/2008. Het begon om halftwaalf met de 1ste laureate van het pianoforteconcours van vorig jaar: Stefania Neonato. Clementi en Beethoven stonden op haar programma. Dat dat een meer dan terechte keuze was van de jury, bllek ook nu weer uit de voortreffelijke manier waarop zij de piano bespeelde: het grensde aan het goddelijke. De Waldsteinsonate van Beethoven klonk verbluffend. Daar was iedereen het over eens. Het publiek ging helemaal uit de bol bij haar toegift van Chopin.

Italaanse cantates van Haendel door Roberta Invernizzi, Yetzabel Arias Fernandez, sopranen en Romina Basso, mezzo-sopraan brachten de werken samen met La Risonanza dat zijn strepen reeds verdiend heeft op de twee vorige festivals. Het enige minpunt dat kon aangehaald worden was de huig-R van de mezzo. Maar niettegenstaande dat een verbluffende prestatie.

Elfin Knight was het laatavondconcert in de Magdalenakerk. Schaars verlicht gaf de modern ingerichte neogotische kerk een echte nocturne sfeer. Iedereen zat op een gemoedelijke manier rond de muzikanten: het ensemble Phoenix Munich. We hadden achteraf een kort gesprekje met de Amerikaan Joel Frederiksen, bas en dirigent van het ensemble.

Een Nederlandse dame, die de vergelijking met het oude muziekfestival van Utrecht kan maken, spreekt vol lof over het vernieuwde MA festival van Brugge.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com