stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25232
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Daverlopark zwart punt inzake sluikstort

Nieuws
Brugge, dinsdag 12/8/2008. Het Brugse stadsbestuur geeft toe dat de afvalsituatie rond het Daverlopark recent uit de hand loopt, en zal de politie vragen extra controles uit te voeren tegen het "zwart punt". Brugs gemeenteraadslid Severine Maes (Open Vld) vroeg het stadsbestuur, ondermeer via de Stadsomroep, om maatregelen te nemen "tegen een waar openbaar stort, dat al maanden aan het groeien is aan het Daverlopark."

"Wat betreft de glascontainers op de parking vlakbij, wordt er inderdaad veel gesluikstort naast deze containers in vergelijking met andere sites. Dit komt door de eerder beperkte sociale controle," zo reageert het stadsbestuur, dat meteen aangeeft "dat de glascontainers, die vroeger in het begin van de Zeventorensstraat stonden, op vraag van buurtbewoners 10 jaar geleden werden verplaatst naar deze parking."

Zwart punt

De Politie ontvangt per kwartaal van de dienst Leefmilieu een 5-tal "zwarte punten" op vlak van het achterlaten van zwerfvuil en sluikstorten. Deze worden dan extra in het oog gehouden. De omgeving van de glascontainers Weidestraat zal opgenomen worden als "zwart punt" voor extra controle in het laatste kwartaal van 2008.

Groenafval

Inzake het groenafval zegt het stadsbestuur dat de problemen van tijdelijke aard waren, omwille van de bouwwerken aan de kantine voor de voetbalclub van Steenbrugge. Daardoor is de gebruikelijke opslagplaats van de Groendienst voor tijdelijke opslag van groenafval in afwachting van afvoer voor verwerking, momenteel onbruikbaar. Daarom werd er op het openbaar domein binnen het Daverlopark een noodzakelijke tijdelijke overslagplaats ingericht door de Groendienst. De Groendienst bevestigt "dat het groen en eventuele sluikstorten er wel degelijk regelmatig worden verwijderd."

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25038

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com