stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25478
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugge gaat voortaan sportshoppen


Brugge, maandag 8/9/2008. De Steenstraat afdweilen kunnen we al lang, en er worden deze dagen shoppingcentra buiten de stad gebouwd, dat het een lieve lust is. Maar sportshoppen: we hadden er nog nooit van gehoord, tot de sportdienst en schepen Annick Lambrecht (sp.a-Vl-Pro) met het project op de proppen kwamen: Vanaf september biedt de sportdienst een nieuw heel gamma sporten aan, tegen het zeer voordelige tarief van twee euro per sportbeurt. Je mag elke dag iets anders kiezen...Voor iedereen

"We mikken met deze vernieuwing geenszins op ervaren sporters. Iedereen die zin heeft om te komen sporten, is welkom," zegt schepen Lanbrecht. "Wie gewoon fit wil blijven of wie wil kennis maken met minder bekende of nieuwe sporten, is meer dan welkom. Voor wie deelneemt aan één van onze initiatielessen, is de drempel naar één van onze vele Brugse sportclubs bovendien een stuk minder hoog."

Uitbreiding van het aanbod

Vanaf september wordt het klassieke stedelijk aanbod van 'zwem je fit', 'loop je fit', 'aerobic', 'step-aerobic' en 'fitness gym' grondig uitgebreid. Nieuwe sporten op het programma zijn: easy workout, tennis, badminton, relaxatie, salsa, tai chi, (power)yoga en body-burn. En in samenwerking met de VVW starten ook 'Start to surf' en 'Start to sail'.De cursussen omvatten telkens tien lessen en richten zich op mannen en vrouwen van alle leeftijden die op een recreatieve manier aan hun conditie willen werken en een aantal sporttechnieken willen aanleren. Ervaren en gediplomeerde lesgevers zorgen voor een aangename workout in een leuke sfeer.

Salsa, Easy workout en body burn

Deze disciplines worden steeds populairder. Tijdens de voorbije editie van 'Benenwerk' bijvoorbeeld bleek nog maar eens hoezeer de danskriebels onder de Brugse bevolking leven.

De salsa-initiatie begint met een korte inleiding van verschillende ritmes. Op opzwepende merenguemuziek ga je opwarmen. Eens de benen los gegooid, ontwikkelen de docenten jouw gevoel voor ritme, leren ze je enkele basisfiguren en bewegingen aan. Er wordt zowel alleen als met twee gedanst. Leer de spirit van de stomende latinomuziek kennen!

Easy workout is een eerder rustige oefenvorm om de gezondheid van het lichaam te verbeteren. Hierbij wordt vooral gelet op de rug en stretching.

Body-burn is een complete, dynamische en uitdagende les voor vetverbranding en conditieverbetering. Afwisselend, speels, vernieuwend en efficiënt!

Relaxatie, tai chi en (power)yoga

De Sportdienst speelt ook in op de groeiende vraag naar ontspannende sportsessies zoals relaxatie, tai chi en (power)yoga. In deze lessen worden basisoefeningen aangeleerd waarin aspecten als ontspanning, balans, goede lichaamshouding, concentratie en energie centraal staan. Deze oefeningen geven je nieuwe energie en laten je tot rust komen.

Nieuwe reeks Start to surf

De interesse voor water- en buitensporten wordt opnieuw groter. De Sportdienst van de Stad start daarom in samenwerking met VVW Brugge opnieuw een cursus 'Start to sail'. Wegens het succes van de vorige cursus wordt daarnaast ook 'start to surf' gelanceerd. Hopelijk mogen we voor dit nieuwe aanbod minstens evenveel inschrijvingen ontvangen.

De sportshop: sporten tegen twee euro!

De nieuwe sportreeksen omvatten telkens tien lessen. Wie deelneemt betaalt slechts 20 euro voor 10 lessen, wat dus neerkomt op slechts twee euro per les. Betalen kan de eerste les of via overschrijving.

Nieuw is dat je met de tienbeurtenkaart kan 'sportshoppen.' Dit wil zeggen dat je niet gebonden bent aan één discipline. Je kan proeven van alle disciplines. Elke beurt geeft toegang tot één les. Op die manier kan je de ene dag gaan zwemmen, de volgende keer volg je een les aerobic of ga je tennissen, … Is je kaart vol, dan koop je gewoon een nieuwe op de sportdienst of in een stedelijke sporthal.

Meer info: Sportdienst, 050 72 70 00

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com