stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25582
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Protest tegen sluiten internationale loketten door NMBS


Brugge, maandag 22/9/2008. Per 1 november sluit de NMBS de internationale loketten in het station van Brugge en in 65 andere stations. De tickets zullen in beperkte mate nog via de gewone loketten worden verkocht. De maatregel krijgt vanuit heel wat richtingen in de toeristische sector, maar ook vanwege de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers stevig protest uit, omdat een en ander een ingrijpende beperking van de dienstverlening betekent.

"Aan een internationaal loket krijgt de reiziger immers niet alleen tickets maar ook gepersonaliseerd professioneel advies. Internationaal reizen per trein is immers vaak zo ingewikkeld, dat dergelijk advies nodig is," zegt Jan Vanseveren van de BTTB.

Ook nadelig voor nationale reiziger

Aan de alternatieven voor het internationale loket kleven nogal wat nadelen, ook voor de dagdagelijkse nationale treingebruiker: "als voor je aan het gewone loket dan iemand zal staan die een ticketje wil naar een plaatsje in Frankrijk, dan kan het regelen van die reis gemakkelijk 10 minuten of een kwartier duren, waar door jij de trein kan missen. Geen doordachte maatregel dus. Het aantal reisbureaus dat treinkaartjes verkoopt is beperkt en via de telefoon of het internet kan de reiziger enkel met de kredietkaart betalen en zijn de informatiemogelijkheden beperkt. De verkoopmodule voor internationale tickets op de NMBS-website geeft overigens geen advies over de beste reisroute tegen de beste prijs en een deel van het reizend publiek niet over de combinatie van internet en kredietkaart, zeker niet onderweg."

De gebruikersorganisatie pleit daarom voor het behoud van zoveel mogelijk volledig bemande internationale verkooppunten.

(FN-Meegedeeld-BBTB)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com