stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25584
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

UNIZO zet handelaars Brugse deelgemeenten op de kaart.


Brugge, maandag 22/9/2008. De 5 Brugse UNIZO-afdelingen zetten de zelfstandige ondernemers in de Brugse deelgemeenten vanaf oktober beter op de kaart. Dit gebeurt in het kader van de campagne Bijzonder Brugge, gefinancierd door de Stad Brugge en uitgewerkt door UNIZO.

Om de twee jaar zet de stad zijn schouders onder een grootse promotiecampagne voor de Brugse handelaars en zelfstandigen en daar wordt dit extra aandacht gevestigd op de ondernemers in de deelgemeenten van Brugge. UNIZO liet van elke deelgemeente een kaart drukken, waarop de inwoners hun vertrouwde of minder gekende handelszaken terugvinden.

Kernversterking

De actie in het kernversterkend beleid dat de organisatie reeds jaren op de agenda plaatst van de lokale overheden. "We trachten elke gemeente te overtuigen van het nut van een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan met passende aandacht voor de belangrijke rol en plaats van de zelfstandige kleinhandel daarin." zegt UNIZO-regiodirecteur Frederik Serruys.

Lokale handel houdt deelgemeentes samen

"Er zijn nog teveel inwoners van Brugge die van het diverse aanbod in de deelgemeenten niet op de hoogte zijn, gaande van elektronica, over kleding, voedingszaken tot horeca. Daarom precies hebben we besloten, met financiŽle hulp van de Stad, om 5 kaarten te drukken met daarop de vertrouwde handelszaken in de deelgemeenten. Er zijn 5 Brugse deelnemende kernen: Sint Andries, Sint Kruis, Assebroek, Sint Michiels en Brugge Noord, wat een verzameling is van Lissewege, Dudzele, Koolkerke en Sint Pieters."

Kernversterkend

"De bestaande handelskernen van de Brugse deelgemeenten moeten immers zo aantrekkelijk mogelijk zijn, zodat mensen er kunnen wonen, werken en winkelen. We vragen aan steden en gemeenten in de regio ook om enkel een socio-economische vergunning aan distributiebedrijven te verlenen indien de inplanting kadert in hun eigen gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en het kernversterkende principe van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen," besluit Serruys.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com