stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25657
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Studie gestart om Torhoutse Trilweg aan te pakken

Nieuws
Brugge, zaterdag 4/10/2008. Het actiecomité "Weg met de Torhoutse Trilweg" reageert opgetogen, nu door de provincie een streefbeeldstudie is gestart, om de aanpak de Torhoutse Steenweg op het volledige Brugse grondgebied aan te pakken. De weg ligt er belabberd bij. De klinkers zorgen voor zware trillingen in de huizen langs de invalsweg en ondraaglijke geluidsoverlast.

Studie

"Député Patrick Van Gheluwe (sp.a) heeft nu streefbeeldstudie laten uitvoeren in plaats van alleen de overdracht van de weg af te wachten. Die studie heeft betrekking op de Torhoutse Steenweg op het volledige Brugse grondgebied en daar wordt werk van gemaakt, want sinds 2 oktober worden er al tellingen uitgevoerd ter hoogte van D'hondt en Mr. Grill. Zo'n studie wel al snel een jaar, en zal dus pas tegen april 2009 rond zijn, maar het Vlaams Gewest, dat tegen die tijd eigenaar van de weg wordt, zal de resultaten ervan opnemen, zodat we hopen dat de lange procedure voor heraanleg met een aantal maanden ingekort zal zijn. Het Vlaams gewest heeft aan de provincie beloofd op basis van de studie de weg her aan te leggen en dat is toch heel goed nieuws eigenlijk, zegt Els Verlinde van de actiegroep "Weg met de Torhoutse Trilweg".

Stadsbestuur faalt

"Ondertussen blijven onze ogen wel ook op de Stad Brugge gericht, waarvan we hadden gehoopt dat ze zou zorgen voor minder geluidsoverlast en trillingen. Opbjectieve metingen geven midden in de nacht geluidspierken tot boven de 60 dB, dat is heel luid voor tijdens de nacht, maar er wordt tot nu toe niet aan gedaan. Wij rekenen er op dat de stad zwaar verkeer langs de Torhotse Steenweg verbiedt, want het wegdek kan dit niet aan. De foto's van de verzakkingen van de klinkers spreken boekdelen," zegt Els Verlinde, die duidelijk teleurgesteld is in burgemeester Patrick Moenaert (CD&V).

(FN-Meegedeeld-EV)
Meer op www.torhoutsesteenweg.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com