stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=26282
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

UNIZO: overvallen, ramkraken en inbraken verhinderen


West-Vlaanderen, dinsdag 2/12/2008. UNIZO heeft vandaag 3 actiepunten voorgesteld, waarmee het aantal overvallen, ramkraken en inbraken zou moeten verminderd worden. De laatste 2 maanden werden in Heuvelland ruim 10 gewelddadige incidenten waaronder inbraken, overvallen en ramkraken gepleegd.

Buurtinformatienetwerken

Sleutel van de aanpak is volgens Axel Ronse, de woordvoerder UNIZO-West-Vlaanderen, een goede communicatie tussen politie en ondernemer via buurtinformatienetwerken (BIN). "Van zodra zich een overval , winkeldiefstal of ramkraak in de ruime regio voordoet moeten ondernemers op de hoogte worden gesteld. Ook als relevante zaken zich over de grens voordoen zoals bv. Sluis. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat wij ondernemers in Brugge of Knokke-Heist snel op de hoogte zijn van pakweg een autodiefstal in Sluis want vaak blijkt dat zo'n auto later gebruikt om net over de grens misdrijven te begaan"

Blauw op straat

"Als tweede actiepunt vragen wij een efficiŽntere en verhoogde inzet van 'blauw op straat' tijdens risicoperiodes zoals de eindejaarsperiode. Zeker 's nachts en 's avonds moet een verhoogde inzet van blauw op straat inbraken vermijden," stelt Axel Ronse.

Meer preventie

UNIZO kijkt echter ook in eigen boezem: in West-Vlaanderen zijn ruim 80 technopreventief adviseurs werkzaam, om onder meer ondernemers kosteloos advies te geven over hoe ze hun zaak beter kunnen beveiligen tegen inbraken, winkeldiefstallen, overvallen en ramkraken. Investeringen in winkelveiligheid zijn bovendien tot 120.5 % fiscaal aftrekbaar, maar te weinig ondernemers kennen demogelijkheden en vandaar dat wij intensere inspanningen zullen doen om dit aanbod te promoten," besluit Axel Ronse.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com