stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=26485
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Bauhaus gaat voor Groene Sleutel

Economie
Brugge, woensdag 31/12/2008. De jeugdherberg Bauhaus in de Langestraat in Brugge gaat, ondanks het feit dat ze gevestigd is een vrij oud gerenoveerd gebouw, voor de Groene Sleutel. Groene Sleutels worden toegekend aan milieuvriendelijke toeristische instellingen door de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Toerisme Vlaanderen. Het is de Vlaamse vleugel van het "Green Key" project van de Foundation for Environmental Education (FEE). Volgens Ludo Verstaete van Bauhaus betekent het behalen ervan een belangrijke meerwaarde bij het doelpubliek en kan Bauhaus de titel halen, onder meer door zonnecollectoren te plaatsen op een deel van de jeugdherberg en door enkele andere energievriendelijke maatregelen.

Groene Sleutel

Naast jeugdlogies wordt het label de Groene Sleutel ook toegekend aan musea, toeristische attracties, hotels en gastenkamers. Daartoe moeten ze een ambitieus milieubeleid voeren, maar ook duidelijke actieplannen opstellen. En uiteraard moeten ze ervoor zorgen dat ze het milieu zo weinig mogelijk belasten.

In Brugge heeft nog niemand een Groene Sleutel. Naast Bauhaus hebben onder meer ook de Brugse Musea zich voorgenomen het label te halen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.groenesleutel.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com